1. Bepaal vooraf welke stijl of thema je wenst en maak het persoonlijk

Ga gericht op zoek naar locaties door vooraf je stijl of thema te bepalen. Heb geen schrik om het persoonlijk te maken. Je liefde voor dieren, water, een land of een sport kan al bepalen in welke richting het gaat. Of misschien is de plek waar jullie voor het eerst elkaar ontmoeten een mogelijkheid.

Wens je iets romantisch dan kan je kiezen voor een kasteel, een tuin, een park, een bos, kortom een locatie met veel groen en natuur in de achtergrond. Ben je daar niet zo voor en mag het stedelijker dan kan je opteren voor een shoot in een museum, een modern gebouw of zelfs straatfotografie overwegen. Sommige koppels zoeken iets spannender en dan blijkt een urbex al gauw in de smaak te vallen.

2. Laat je fantasie de vrije loop

Je hoeft niet naar de Sahara om foto's te bekomen alsof je in de woestijn loopt. Er zijn genoeg plekjes waar we dit kunnen evenaren. Graag een olifant of giraf in de achtergrond? Een dierenpark in de regio kan de oplossing zijn. Exotische planten? De plantentuin van Meise kan in aanmerking komen.

2. Toch een beetje inspiratie nodig?

Op volgende plaatsen kan je inspiratie en leuke ideëen opdoen:

- Via Google, met enkele gerichte zoektermen
- Sociale media zoals Facebook, Pinterest en Instagram
- Op forums van trouwsites of in groepen op Facebook
- En uiteraard met behulp van je fotograaf

3. Hou plan B achter de hand

Je hebt de perfecte locatie gevonden voor jullie huwelijksshoot. Maar enkele dagen voor de grote dag zelf blijkt dat het weer toch niet zo schitterend zal zijn als je gehoopt hebt: het gaat regenen. Bij het plannen kan je best rekening houden met dit gegeven. Met een beetje regen kan je wel leuke dingen doen met paraplu's of met tegenlicht flitsen zodat je toch best creatieve beelden hebt.

Wens je echter toch droog te houden die dag zorg dan dat er een alternatief voor handen is: een binnen locatie. Dit kan het kasteel zijn dat in het park staat of een ander gebouw in de buurt. Ook loont het om uit te kijken naar (moderne) openbare gebouwen. In sommige gevallen kan je toestemming krijgen om binnen foto's te nemen en dat kan een leuk resultaat opleveren.

 

4. Op de feestlocatie zelf

Soms wordt er wel al eens gekozen om foto's te nemen op de feestlocatie zelf. Veel feestzalen hebben een aangelegde tuin of domein waar je eventueel foto's kan nemen, al of niet in combinatie met een authentiek of modern gebouw. Is dit aan te raden? Hangt ervan af welke waarde je aan de fotoshoot geeft. Uiteraard bepaald ook je dagplanning of er tijd is om elders de fotoshoot te houden.

Hoe dan ook, de tip is hier om dit vooraf even na te gaan of de tuin, de omgeving of het domein mogelijkheden biedt. Bespreek dit toch even met je fotograaf en vraag zijn mening. Tenslotte is de fotoshoot één van de belangrijkse momenten op fotografisch gebied.

5. Bepaal het tijdstip en neem je tijd

De beste momentel om foto's te nemen buiten zijn tijdens de ochtend of avond wanneer de zon nog niet te hoog staat en te sterk is. Tijdens de zomermaanden moet je rekening houden met sterk zonlicht en daarbij horende scherpe schaduwen. Niet altijd evident om dit te plannen in je drukke draaiboek maar dit loont toch wel echt.

Vergeet niet om voldoende tijd te voorzien voor de fotoshoot zelf maar hou ook rekening met eventuele verplaatsingen. Niets is frustrerender dan te weinig tijd hebben op een schitterende locatie.

6. Ga ten rade bij je fotograaf

Je fotograaf zal ongetwijfeld al gewerkt hebben op enkele leuke locaties. Aarzel niet om enige suggesties en feedback te verkrijgen inzake mooie fotoshoot locaties. De kans zit erin dat hij of zij iets in de buurt weet zijn wat volledig past in het kader of niet te ver uit de regio is zodat het netjes in jullie dagplanning past. Mocht dit niet zo zijn, dan kan je overwegen om de fotoshoot op een andere dag te laten doorgaan. Grootste voordeel is dat je dan volledige vrijheid hebt om te plannen, er een zee van tijd is en je volledig relax bent.

Goed om weten is dat trouwkoppeltjes bij Peter Louies toegang hebben tot een Klantenzone. Daardoor heb je toegang tot +40 fotoshoot locaties in heel België en daarbuiten. Uiteraard komen er in de nabije toekomst alleen nog maar locaties bij. Een ideale bron van inspiratie.
Deel dit artikel online:

Terug naar overzicht
Tags:
huwelijk

Commentaar:Commentaren:

Nog geen commentaren gevonden.


Andere artikels

Huwelijk Natasha en Jonathan

Post Image

Bij het huwelijk van Natasha en Jonathan zat de sfeer er behoorlijk in maar was er ook tijd voor romantische momenten tijdens de intieme fotoshoot in het Maaltebruggepark te Sint-Denijs-Westrem.

Bekijk

Fotoalbum 2019

Post Image

Deze week is het nieuwe demo fotoalbum voor 2019 toegekomen. Dit album wordt gebruikt bij potentiele klanten om de kwaliteit en de mogelijkheden te tonen van de fotoalbums.

Bekijk

Huwelijk Jolien & Kenny

Post Image

Jolien werd opgehaald door Kenny met stijl in een oude Porsche, gevolgd door de suite in VW T1 busjes, om voor de gemeente te trouwen te Zele.

Bekijk