Background Image

Veel gestelde vragen

En enige verduidelijking

Algemeen

 • Kunnen we ook bij u terecht voor een fotoshoot? In een studio?

  Jazeker, studio werk hoort er ook bij. Wij maken gebruik van een professionele studio in onze buurt maar kunnen ook op andere locaties werken. Uiteraard wordt de huurprijs van de studio doorgerekend.

 • Welk materiaal gebruik je?

  Er wordt gewerkt met meerdere fototoestellen van Canon uit de serie 5D met Canon lenzen 24-70 f2.8 L IS II, 70-200 f2.8 L IS II, 28-300 L f4 IS en de macro 100 L voor close ups.

 • Waarom is een andere fotograaf goedkoper of juist veel duurder?

  De prijs van de fotograaf wordt bepaald door veel factoren zoals of hij als professionele of semi-professionele fotograaf werkt, zijn statuut, kwaliteit van zijn portfolio, inzet en creativiteit. Het advies is: kijk niet in de 1ste plaats naar de prijs maar naar de portfolio, maak kennis en bekijk of er een 'klik' is tussen u en de fotograaf.

 • Waarom een professionele fotograaf inzetten en geen amateur fotograaf?

  Ongetwijfeld is er een kennis of vriend die amateur fotograaf is. Door een amateur fotograaf in te schakelen voor uw (huwelijks)reportage of fotografie kan je verschillende euro's besparen. Toch kan je best rekening houden met verschillende factoren die mogelijks het recept zijn voor een minder goede of, in het slechtste geval, een mislukte reportage. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot ongenoegen, wrijvingen of zelfs ruzie als het misloopt.

  - Heeft de amateur fotograaf een back up camera en lensen bij de hand? Een technisch defect kan steeds opduiken of een ongelukje is zo gebeurd.
  - Heeft de amateur fotograaf voldoende kennis in de nabewerking van de beelden?
  - Fotografen hebben dikwijls te maken met varierend lichtsterkte. Kan je amateur fotograaf hiermee vlot overweg?

  Waarom niet gewoon de amateur fotograaf vrijheid laten om deel te nemen aan het feest en indien hij of zij wenst ook foto's te laten maken, samen met een professionele fotograaf? Op deze manier krijg je beelden van een andere invalshoek maar ben je verzekerd van je foto's op gebied van kwaliteit, originaliteit en nabewerking. Mogelijks kan je fotograaf tevens instaan voor bijkomende diensten, zoals drukwerk, fotobox ed meer, zodat je een complete oplossing hebt.

 • Zijn uw prijzen all-in?

  Alle prijzen zijn all-in, inclusief BTW en verplaatsingskosten, en er worden geen verborgen kosten doorgerekend op het einde.

 • Ontvang ik de foto's digitaal, in hoge resolutie en zonder watermerk?

  Alle beelden worden na bewerking digitaal opgeleverd in hoge resolutie (langste zijde 4000 px, 300 dpi). Bij huwelijksreportages worden de beelden op USB geplaatst. Voor andere reportages is dit mogelijk op verzoek. Alle beelden komen zonder watermerk.

Huwelijksfotografie

 • We hebben interesse om met je samen te werken. Wat moet ik doen?

  Neem even contact op per email, het contact formulier op deze website, of per telefoom - laat zeker een berichtje achter zodat ik weet waarover het gaat - en ik reageer zo snel mogelijk.

 • Hoelang op voorhand dienen we de datum vast te leggen?

  Als je zeker wilt zijn dat ik een bepaalde datum nog vrij ben dan kan je best ruim op voorhand contact opnemen. We spreken daarbij van een periode van 6 maanden tot 12 maanden indien je huwelijk gepland wordt in het hoogseizoen.

 • Dienen wij iets te voorzien?

  Als ik een volledige dag gepland ben dan wordt een lichte maaltijd tijdens het avondsfeest, hoeft niet het volledige menu te zijn, ten zeerste geapprecieerd.

 • Wat indien je ziek bent op onze dag?

  Er is contact met collega fotografen die het eventueel kunnen overnemen indien ik onmogelijk jullie huwelijksdag kan coveren. Uiteraard gebeurd dit in samenspraak met jullie.

 • Krijgen wij alle foto's?

  Nee. Bij elke huwelijksreportage is er een selectie van het betere werk. De beelden die de interne kwaliteitsnorm niet halen worden verwijderd en zijn niet beschikbaar.

 • Krijgen we de RAW bestanden?

  Nee. RAW bestanden hebben steeds een nabewerking nodig met aangepaste software. Als klant kennen jullie mijn stijl van fotograferen. Als fotograaf lever ik dan ook de beelden op in mijn stijl en met nabewerking.

Fotobox, ook bekend als photobooth

 • Hoeveel ruimte dien ik te voorzien voor de fotobox

  Het toestel is op zich compact en neemt niet zoveel plaats in. Als je toch een leuk aantal gasten op de foto wenst dan voorzie je best een ruimte van minstens 3m x 3m.

 • Komt de fotobox met gepersonaliseerde prints?

  Uiteraard. We voorzien een persoonlijke lay out aan de prints die op een formaat van 10x15 cm of twee strookjes van 5x15 cm worden geprint. Hiermee kan je de huisstijl van je bedrijf of thema van je feest doortrekken.

 • Onbeperkte prints, is dit mogelijk?

  Andere verhuur bedrijven van photobooths pakken soms uit met onbeperkte prints. Dit is niets meer dan marketing. De kleine lettertjes geven dikwijls aan dat indien het papier op is de prints achteraf wordt verzonden. Dus er komt niemand langs om het papier bij te vullen. Daar bent u eigenlijk niets mee en gasten kunnen denken dat het toestel defect is. In de praktijk zijn de 400 of 700 prints voor een huwelijk, feest of evenement ruim voldoende. Mochten we van mening zijn dat u mogelijks meer prints gaat gebruiken dan hebben we daarvoor een aparte regeling waar u wel de nodige service krijgt.

Nog vragen of bijkomende informatie gewenst?