Basis fotografie

Diafragma, sluitertijd en ISO-waarde zijn zowat de basisprincipes van fotografie.

Maar over diafragma, sluitertijd en ISO-waarde en alle andere aspecten van basis fotografie zijn er voldoende kwalitatieve artikels en videos online terug te vinden. Even zoeken in Google op de term "basis fotografie" en je komt ze tegen. Voor wie liever iets in de hand neemt kan ook een kijkje nemen in de online of lokale boekenwinkel.

Een lijstje van online en offline cursussen zou mogelijk zijn. Maar wat ik goed vindt hoef jij niet goed te vinden. Tevens zou na verloop van tijd de links ook misschien niet meer bestaan waardoor ik jullie teleurstel. Dus trek er zeker even op uit. Figuurlijk dan.

Je mag terug komen naar deze blog als je niet fotografeert in de automatische stand. Want dit is wel mijn eerste tip die ik al meegeef in het leerproces basis fotografie. Zorg dat je zo snel mogelijk die automatische stand (A) verzet naar manueel (M).

Die camera denkt het beter te weten dan jij wat in het begin enigzins wel waar kan zijn. Maar ondertussen geeft je een deel van het creatieve proces deels uit handen. Je leercurve zal iets steiler zijn maar achteraf zal het des te meer plezier opleveren.

Als je de basis fotografie hebt doorgenomen dan komt de volgende stap. Trek erop uit met de camera en maak foto's. Doe ervaring op. Hoe meer je op pad bent met de camera hoe beter je zal worden.

Shoot. Learn. Eat. Sleep. Repeat.

Zoals je merkt ga ik wel op een hoger nieveau beginnen dan de basis fotografie en ook meer in een bepaalde richting namelijk:

  • architectuurfotografie
  • (architecturale) fine art fotografie, in kleur en/of zwart-wit
  • landschapsfotografie

Onderwerpen zoals compositie, belichting, techniek, apparatuur en zo veel meer zullen uitgebreid aan bod komen.

Vergeet dus niet om binnenkort hier een kijkje te komen nemen om nog meer kennis op te doen.

 

0 Commentaren
Schrijf je commentaar

Alle velden zijn verplicht in te vullen. Je email adres zal niet getoond worden of aan derden gegeven worden.
Alle commentaren worden gecontroleerd, om online spam berichten tegen te gaan, en worden enkel getoond na goedkeuring.