Vastgoedfotografie: zinvol of niet?

In de vastgoedsector worden elk jaar veel beelden online geplaatst. De kwaliteit van deze beelden loopt soms sterk uiteen en komen niet altijd tot hun recht.

In het slechtse geval zijn de foto's onder- of overbelicht in bepaalde zones, niet scherp, is er met flits gewerkt, is de foto niet mooi horizontaal genomen, wordt de kamer niet ten volle getoond, is het perspectief niet correct en ga zo maar door.

Professionele beelden die netjes nabewerkt zijn hebben wel degelijk een positief effect op de presentatie van het vastgoed en zorgen ervoor dat uw business ook als professioneel wordt aanzien. Laten we even de belangrijkste punten opsommen.

Ruimtelijk inzicht

Door gebruik te maken van een breedhoeklens of tilt-en-shift is het mogelijk om de ruimte beter in beeld te brengen. Dit geeft de bezoeker direct de mogelijkheid om de kamerindeling beter in te schatten en te zien dat er mogelijks potentieel is om bepaalde ingrepen zoals verbouwing of renovatie uit te voeren indien noodzakelijk.

Belichting en compositie

Mogelijkheid tot overbelichting is steeds aanwezig wanneer raampartijen in beeld komen. Een goede techniek en nabewerking kan op dit vlak wonderen doen om een goede balans te bekomen met veel aandacht voor detail in het beeldmateriaal. Ook rekening houden met de staging van de ruimtes, het lijnenspel of snijpunten is iets waar een fotograaf op zal letten.

Aantrekken van de juiste geinteresseerden

Potentiele klanten hebben graag beelden die spreken en aanspreken. Beelden die een duidelijke visie geven van het vastgoed en het potentieel dat aanwezig is. Goede beelden zullen de juiste klanten aantrekken die u als professional zien. En zo komen we direct bij het volgende punt.

Uw professioneel imago en branding als specialist in vastgoed

Professionele beelden geven een eerste indruk dat u een professionele vastgoedmakelaar, achtitect of bouwpromotor bent.

Conclusie

Dus ja, vastgoedfotografie is zinvol en tevens noodzakelijk geworden. Aanvullend kan je ook gebruik maken van een hoogtemast, dronefotografie of 360° virtuele tours om het plaatje compleet te maken.

 

 

 

0 Commentaren
Schrijf je commentaar

Alle velden zijn verplicht in te vullen. Je email adres zal niet getoond worden of aan derden gegeven worden.
Alle commentaren worden gecontroleerd, om online spam berichten tegen te gaan, en worden enkel getoond na goedkeuring.